Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 54g163kcal9.7g26.2g0.5g5.8g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g32g102kcal3.9g0.3g9.7g0g
Vesi216g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)6.5g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Sinappi 1.6g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.8g5kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g549kcal28g54.2g21.4g11.8g
Valittu annoskoko313g274kcal14g27.1g10.7g5.9g
Annoskoko puolitettuna156g137kcal7g13.6g5.4g3g
Arvot/100g100g88kcal4.5g8.7g3.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576