Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)51g193kcal0.3g3.3g20.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 56g170kcal4.9g31g1.1g7.8g
Leivinjauhe 2.5g4.5kcal0.1g1g0g0g
Hunaja 41g135kcal0.2g32.9g0g0g
Mustikka metsä- 153g67kcal0.8g9.8g0.9g5g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g32kcal0g7.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1204kcal12.6g171.8g44.8g25.8g
Valittu annoskoko313g602kcal6.3g85.9g22.4g12.9g
Annoskoko puolitettuna156g301kcal3.2g43g11.2g6.5g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527