Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa65g11kcal0.3g1.6g0.4g0.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g47g9kcal0.3g1.5g0.1g0g
Purjosipuli 37g8.5kcal0.7g0.9g0.1g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g37g10kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Maa-artisokka 74g34kcal0.4g6.1g0.1g3g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)37g22kcal0.4g1.7g1.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa15g45kcal3.4g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g280kcal11.4g28g11.4g10.4g
Valittu annoskoko313g140kcal5.7g14g5.7g5.2g
Annoskoko puolitettuna156g70kcal2.9g7g2.9g2.6g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090