Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu72g91kcal7.9g0.2g6.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa39g117kcal9g0g9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g39g234kcal9.4g2.6g21.1g0g
Leivinjauhe 3.9g6.9kcal0.2g1.5g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g78g45kcal7g3.9g0.2g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)16g89kcal3.6g3g7.7g0g
Seesaminsiemen23g132kcal6.3g2.6g11.3g2g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 12g38kcal3.4g0.8g2.3g3.6g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti12g66kcal2.9g1.6g5.4g0g
Psylliumkuitu, annos 6g2.3g1.2kcal0g0g0g1.9g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl3.9g35kcal0g0g3.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1711kcal99.4g32.4g134.8g15g
Valittu annoskoko312g856kcal49.7g16.2g67.4g7.5g
Annoskoko puolitettuna156g428kcal24.9g8.1g33.7g3.8g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202