Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 73g203kcal19.4g0g14.1g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g55g59kcal2g11.5g0.5g0.7g
Kananmuna 50g(kpl)27g35kcal3g0.1g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen91g30kcal3g4.5g0g0g
Sipuli 10g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 37g14kcal0.2g2.5g0.2g1g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g18g71kcal0g17.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g832kcal55.4g74.2g34.6g3.8g
Valittu annoskoko313g416kcal27.7g37.1g17.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna156g208kcal13.9g18.6g8.7g1g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385