Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo57g402kcal0.2g0.1g45.3g0g
Sokeri 39g156kcal0g38.5g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g113g346kcal11g69.5g2.3g16.4g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Mustikka metsä- 82g36kcal0.4g5.2g0.5g2.7g
Sokeri19g77kcal0g19g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.3g7.6kcal0g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2054kcal23.4g269g96.2g38.2g
Valittu annoskoko313g1027kcal11.7g134.5g48.1g19.1g
Annoskoko puolitettuna156g514kcal5.9g67.3g24.1g9.6g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906