Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 102g25kcal1.8g2.2g0.3g2.3g
Purjosipuli 22g5kcal0.4g0.5g0g0.5g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g1.3g11kcal0g0g1.2g0g
Vesi, vesijohtovesi 159g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 2.8g8.5kcal0.3g0.4g0.7g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g26g43kcal2g1.3g3.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g184kcal9g8.8g11g7g
Valittu annoskoko313g92kcal4.5g4.4g5.5g3.5g
Annoskoko puolitettuna156g46kcal2.3g2.2g2.8g1.8g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939