Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 213g51kcal3.8g4.6g0.6g4.8g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 64g40kcal1.9g3.1g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.4g22kcal0.6g4.5g0.1g0.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen6.4g46kcal0.1g0.1g5.1g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste21g77kcal6.2g0.4g6g0g
Rypsiöljy 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g508kcal25.2g25.4g32.2g10g
Valittu annoskoko313g254kcal12.6g12.7g16.1g5g
Annoskoko puolitettuna156g127kcal6.3g6.4g8.1g2.5g
Arvot/100g100g81kcal4g4.1g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=304130