Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl147g499kcal2.9g4.4g51.3g0g
Sokeri 16g63kcal0g15.6g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja73g117kcal5.4g11.7g5.1g0g
Lakka73g31kcal1g5.7g0.4g2.7g
Liivate 3.7g13kcal3.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1445kcal24.8g74.8g113.6g5.4g
Valittu annoskoko313g723kcal12.4g37.4g56.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna156g361kcal6.2g18.7g28.4g1.4g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843