Äidin Omenapiirakka

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita keskenään kuivat aineet.

Sulata margariini ja lisää siihen vesi.

Vatkaa muna-sokeriseokseen vuorotellen kuivia aineita ja rasva-vesiseosta.

Kaada taikina vuokaan ja lohko omenat pinnalle.

Ripottele pinnalle 2tl sokeria ja 2tl kanelia.

Paista 200 asteessa kypsäksi.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta77g279kcal10.1g54.2g1.6g2.7g
Leivinjauhe 2.6g4.7kcal0.1g1g0g0g
Kananmuna kuoreton 44g62kcal5.5g0.1g4.5g0g
Sokeri 68g274kcal0g67.4g0g0g
Margariini 80%, Rainbow (Ravintoraisio oy), annos 4g27g191kcal0.3g0.3g21.2g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 2.1g8.6kcal0g2.1g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 53g19kcal0.1g3.8g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1675kcal32.2g257.8g54.6g7.6g
Valittu annoskoko312g838kcal16.1g128.9g27.3g3.8g
Annoskoko puolitettuna156g419kcal8.1g64.5g13.7g1.9g
Arvot/100g100g268kcal5.2g41.3g8.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310095