Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 121g47kcal1.2g8.4g0.2g3g
Vesi87g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g1.9g6.1kcal0.1g0.4g0.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g17g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Rypsiöljy rainbow0.9g7.8kcal0g0g0.9g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g31g93kcal6.5g0.3g6.5g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g35g20kcal1.4g1.7g0.9g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g8.7g29kcal1.7g0g2.5g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g10g21kcal0.9g0.3g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g458kcal24g23.8g26.6g6.6g
Valittu annoskoko313g229kcal12g11.9g13.3g3.3g
Annoskoko puolitettuna156g114kcal6g6g6.7g1.7g
Arvot/100g100g73kcal3.8g3.8g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589