Jauhelihakeitto, Gluteiiniton

1 Sipuli (120g)
5 Valkosipulin kynttä (22g)
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
400 g Pihvinaudan paistijauhelihaa
1,5 l vettä
150 g lanttua
130 g palsternakkaa
3 (150g) porkkanaa
4 (280g) perunaa
15 maustepippuria
1½ tl hienonnettua ruususuolaa
2 tl yrttimaustetta

Sipuli ja valkosipuli hakataan pieneksi silpuksi ja se kuullotetaan rypsiöljyssä.

Kun sipulit ovat hiukan pehmenneet, pannulle lisätään jauheliha, joka ruskistetaan kevyesti.

Kattilaan laitetaan 1,5 l vettä kiehumaan.

Lanttu, palsternakka, porkkanat ja perunat kuoritaan ja paloitellaan piehköiksi kuutioiksi ja lisätään kattilaan.

Annetaan porista hiljalleen n 15 minuuttia.

Purjo (n.15 cm) huuhdellaan ja leikataan pieniksi suikaleiksi.

Lisätään paistettujen sipuleitten ja jauhelihan kanssa kattilaan.

Lisätään pippurit.

Annetaan porista vielä n 10 min.
Keitto maustataan ruususuolalla, ja yrttimausteella.

Tarkistetaan maku ja nautitaan keitto hapanleivän ja herkullisen juuston kera.

Keitto on gluteiiniton.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 193 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pihvinaudan paistijauheliha (Tamminen), annos 400g43g74kcal8.7g0g3g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Valkosipuli 2.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g1.6g15kcal0g0g1.6g0g
Vesi162g0kcal0g0g0g0g
Lanttu 16g4.7kcal0.2g0.7g0g0.3g
Palsternakka 14g8.9kcal0.1g1.7g0.1g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Peruna, vanha, kuorittu 30g23kcal0.6g4.7g0.1g0.3g
Purjosipuli11g2.1kcal0.2g0.3g0g0.2g
Maustepippuri, annos 1g1.6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g275kcal20.6g18.8g9.6g4g
Valittu annoskoko313g138kcal10.3g9.4g4.8g2g
Annoskoko puolitettuna156g69kcal5.2g4.7g2.4g1g
Arvot/100g100g44kcal3.3g3g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=314066