Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)85g28kcal2.8g4.1g0g0g
Tuore hiiva8.4g5.7kcal1.3g0g0.1g1.1g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g85g296kcal11.8g47.3g6.3g8.4g
Juokseva hunaja 250g8.4g27kcal0.1g6.6g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g118g414kcal14.2g84g2.5g3.5g
Voi 8.4g61kcal0.1g0g6.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1663kcal60.6g284g31.6g26g
Valittu annoskoko312g831kcal30.3g142g15.8g13g
Annoskoko puolitettuna156g416kcal15.2g71g7.9g6.5g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5.1g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440