Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva4.3g3kcal0.7g0g0g0.6g
Koff, kolmonen65g26kcal0g1.4g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g65g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g65g231kcal4.6g49.5g1.3g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g65g228kcal7.8g46.2g1.4g2g
Kananmuna kuoreton 48g68kcal6g0.1g4.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1111kcal38.2g194.4g15.2g5.2g
Valittu annoskoko312g556kcal19.1g97.2g7.6g2.6g
Annoskoko puolitettuna156g278kcal9.6g48.6g3.8g1.3g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441