Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 8g57kcal0.1g0g6.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen96g32kcal3.2g4.7g0g0g
Hiiva 8g6kcal1.1g0.1g0g0.6g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki32g18kcal2.7g1.6g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 167g572kcal17g116.7g2g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1369kcal48.2g246.2g17g12.8g
Valittu annoskoko313g684kcal24.1g123.1g8.5g6.4g
Annoskoko puolitettuna156g342kcal12.1g61.6g4.3g3.2g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316567