Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g41g192kcal2.6g27.8g7.8g0.9g
Voi 14g99kcal0.2g0.1g11.1g0g
Kuohukerma,valio,2dl55g185kcal1.1g1.6g19.1g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g55g33kcal2.2g2.7g1.4g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g27g24kcal0.3g11.6g1.7g0g
Sokeri 34g138kcal0g34.1g0g0g
Liivatelehti, gelatiini5.5g19kcal4.7g0g0g0g
Vesi4.1g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g28g24kcal0.3g11.7g1.7g0g
Vesi27g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker23g90kcal0g22.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1609kcal22.8g224.2g85.6g1.8g
Valittu annoskoko313g805kcal11.4g112.1g42.8g0.9g
Annoskoko puolitettuna156g402kcal5.7g56.1g21.4g0.5g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734