Vadelmavinaigrette

1 kpl salottisipuli
1 dl ruokaöljyä
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 dl balsamiviinietikkaa (valkoista)
3 rkl hunajaa
1 1/2 dl vadelmia
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia hetki kattilassa öljytilkassa, rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Kaada kulhoon loput öljystä, balsamico, hunaja, vadelmat ja kuullotetut sipulit.

Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Pullota vadelmavinaigrette kauniiseen purkkiin.

Kastike säilyy kylmässä noin kuukauden.

•Pakasta kesän vadelmat ja valmista kastike joulun tienoilla.

Anna lahjaksi kauniissa lasipullossa käyttövinkkien kera.

•Kauniin punainen vadelmavinaigrette maistuu pariloidun broilerin kanssa.

Sopii mainiosti myös marinointiin.

Tarjoa joulupöydässä esimerkiksi kalkkunan kanssa.

Pullota vadelmavinaigrette pieniin pulloihin, koska pienikin annos tätä herkkua riittää antamaan vadelmanvivahdetta ruokiisi.

Voit valmistaa vinaigreten myös tyrnistä, lakasta tai puolukasta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Tarzaani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)37g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Oliiviöljy 15g132kcal0g0g14.9g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g53g60kcal0.4g12.2g0g0g
Viinietikka 53g11kcal0g0.3g0g0g
Pakastevadelma (Pirkka), annos 50g90g31kcal0.9g3.7g0.9g0g
Hunaja 64g211kcal0.3g51.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g908kcal4.2g139g31.8g1.2g
Valittu annoskoko312g454kcal2.1g69.5g15.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna156g227kcal1.1g34.8g8g0.3g
Arvot/100g100g145kcal0.7g22.2g5.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=319183