Jauhelihapizza täysjyvävehnäjauhosta (pellillinen)

Pellillinen terveellistä pizzaa!

Jos omistat viljamyllyn, jauha jyvät jauhoiksi viljamyllyllä juuri ennen valmistusta, niin taikinaan ei tule kitkerää makua niin kuin täysjyvästä härskiintyessään saattaa tulla.

Sekoita 2 tl kuivahiiva 5 dl jauhoihin.

Lisää 4 rkl oliiviöljyä.

Lisää 38 asteista vettä 2 dl.
Lisää 1 tl suolaa.

Vaivaa nyrkillä 5 min.
Jätä nousemaan 20 min.
Valmista ketsupista, oreganosta, valkosipulista ja 2 rkl oliviiöljystä kastike.

Kuullota sipulit, ja paista jauheliha.

Mausta 1 tl suolalla, valkosipulilla ja haluamillasi mausteilla.

Raasta juusto, viipaloi tomaatit.

Kaulitse pellin kokoinen levy taikinasta.

Aseta taikina nousemaan pellille 20 minuutiksi.

Levitä kastike taikinan päälle, sitten tomaatti, sitten jauheliha ja lopuksi juustoraaste.

Paista 220 asteisessa uunissa 20-25 min niin että pohjasta tulee rapea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 663 grammaa

Ukkopekka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g59g183kcal10g31.8g1.7g7.7g
Emmental, punaleima 17%41g120kcal14g0g7g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha83g137kcal15.7g0g8.2g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g11g95kcal0g0g10.6g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g71g14kcal0.4g2.7g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)6.5g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 24g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.2g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Pirkka14g15kcal0.1g3.5g0g0.2g
Oregano, kuivattu 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1137kcal80.8g77.4g55.4g18.2g
Valittu annoskoko313g568kcal40.4g38.7g27.7g9.1g
Annoskoko puolitettuna156g284kcal20.2g19.4g13.9g4.6g
Arvot/100g100g182kcal12.9g12.4g8.9g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=321157