Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp66g295kcal5.2g29.1g17.7g2.7g
Kohupiim (Tere)66g52kcal10.6g2.3g0.1g0g
Hapukoor (Tere)5g5.9kcal0.1g0.2g0.5g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g20g28kcal2.5g0.1g1.9g0g
Maissitärkkelys 3g11kcal0g2.6g0g0g
Sokeri 3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Kermavaahto, valio17g50kcal0.4g1g4.8g0g
Mustikka, Pakkasmarja124g41kcal0.6g7.9g0.7g4.1g
Leivinjauhe 0.8g1.5kcal0g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.4g1.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g997kcal38.8g93.8g51.4g13.6g
Valittu annoskoko313g499kcal19.4g46.9g25.7g6.8g
Annoskoko puolitettuna156g249kcal9.7g23.5g12.9g3.4g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709