Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 88g24kcal1g3.6g0.2g1.8g
Sipuli (kuorittu)4.4g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)32g10kcal0.6g1.5g0g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g12g12kcal0.5g2.1g0g0.6g
Chili paprika punainen3.5g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Persilja0.9g0.1kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paprika, punainen18g4.5kcal0.2g0.8g0.1g0.4g
Kasvisliemikuutio, Knorr1.8g4.9kcal0.1g0.2g0.4g0g
Porkkana 26g8.6kcal0.2g1.5g0.1g0.7g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)2.6g5kcal0g1.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 18g5.3kcal0.2g0.9g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g156kcal6g24.8g1.6g8.2g
Valittu annoskoko313g78kcal3g12.4g0.8g4.1g
Annoskoko puolitettuna156g39kcal1.5g6.2g0.4g2.1g
Arvot/100g100g25kcal1g4g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990