Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi53g238kcal3.4g31.7g11.1g1.6g
Voi 11g77kcal0.1g0g8.6g0g
Vadelma 63g26kcal0.6g2.6g0.5g2.3g
Sokeri 17g69kcal0g16.9g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g21g54kcal1.2g0.7g5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 21g70kcal0.4g0.6g7.4g0g
Liivatelehti, gelatiini106g369kcal90.4g0g0.1g0g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1801kcal192.2g105g65.4g7.8g
Valittu annoskoko313g901kcal96.1g52.5g32.7g3.9g
Annoskoko puolitettuna156g450kcal48.1g26.3g16.4g2g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=329584