3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 198g47kcal3.6g4.3g0.6g4.5g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 62g48kcal1g9.9g0.1g0.6g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g50g59kcal1.7g1.8g5g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)0.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Persilja1.2g0.1kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g310kcal12.6g32.2g11.4g10.4g
Valittu annoskoko312g155kcal6.3g16.1g5.7g5.2g
Annoskoko puolitettuna156g78kcal3.2g8.1g2.9g2.6g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=335508