Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha144g239kcal27.3g0g14.4g0g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.7g2.8g0.1g1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Punaviini 58g41kcal0.2g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 17g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 16g140kcal0g0g15.8g0g
Korppujauho 20g74kcal2.1g15.1g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1066kcal65g36.2g64.6g4.2g
Valittu annoskoko312g533kcal32.5g18.1g32.3g2.1g
Annoskoko puolitettuna156g266kcal16.3g9.1g16.2g1.1g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=342489