Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen40g13kcal1.3g2g0g0g
Hiiva 3.3g2.5kcal0.4g0g0g0.2g
Sokeri 28g115kcal0g28.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.7g2.1kcal0.1g0.4g0g0.2g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 70g239kcal7.1g48.7g0.8g2.4g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g10g72kcal0.1g0.1g8g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)40g76kcal0.2g18.5g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki67g38kcal5.7g3.3g0.1g0g
Flora ruoka kevyt & paksu27g16kcal0.3g1.2g1.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4g0.8kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1213kcal36g205.6g24.6g5.6g
Valittu annoskoko312g607kcal18g102.8g12.3g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g303kcal9g51.4g6.2g1.4g
Arvot/100g100g194kcal5.8g32.9g3.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817