Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%45g72kcal1.2g1.2g6.8g0g
Poronkäristys (Kylmänen)51g68kcal10.1g0.1g3g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.5g33kcal0g0g3.6g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g25g6.3kcal0.3g1.2g0.1g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g72g43kcal1.1g9.4g0.1g0.7g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto23g63kcal4.3g0g5g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g1.8g4.7kcal0.2g0g0.4g0g
Vesi90g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g582kcal34.4g23.8g38g2.6g
Valittu annoskoko313g291kcal17.2g11.9g19g1.3g
Annoskoko puolitettuna156g146kcal8.6g6g9.5g0.7g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763