Kasvissosekeitto, porkkana+kaali+sipulit

Pese porkkanat hyvin ja pilko ne pieniksi paloiksi.

Suikaloi kaali ohuiksi soiroiksi ja kuori sipuli sekä valkosipuli, pilko ne pieneksi.

Kuori inkivääri (esim lusikalla raapimalla) ja raasta sitä muutaman sentin pala.

Kuullota kattilassa oliiviöljytilkassa sipulit ja inkivääri, sitten muut vihannekset.

Peitä kuullotetut vihannekset kattilassa vedellä, niin että ne juuri peittyvät, ja keitä pehmeäksi, n.20min.

Mausta keittoa suolalla ja pippurilla.

Soseuta kasvikset tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää sekaan kiehuvaa vettä vedenkeittimestä niin paljon, että saat keitosta mieleisesi liemevää.

Laita valmis keitto pakasterasiohin, pakasta ja sulata mikrossa aina tarvittava annos keittoa.

Nauti keitto kuumana esim smetanan, ruokajugurtin, siemenien, katkarapujen, kinkkusuikaleiden, chilikastikkeen taikka peston kanssa, makusi mukaan.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Lml
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali76g16kcal0.9g2.6g0.2g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g76g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)30g8.2kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Valkosipuli 1.8g2kcal0.1g0.3g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu1.2g1kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.9g2.1kcal0.1g0.3g0g0g
Vesi122g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g3g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g155kcal4g18.8g7g8g
Valittu annoskoko312g77kcal2g9.4g3.5g4g
Annoskoko puolitettuna156g39kcal1g4.7g1.8g2g
Arvot/100g100g25kcal0.6g3g1.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=360174