Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)54g188kcal7.5g30g3.7g5.9g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.3g0.3g0.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 7.4g22kcal0.6g4.1g0.1g1g
Flora margariini 60, annos 10g13g72kcal0g0g8g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 27g8kcal0.8g1g0g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu16g20kcal1.8g0g1.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g4.2kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Fariinisokeri27g109kcal0g26.8g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)54g35kcal1.7g2.6g1.9g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g16g23kcal2g0g1.7g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g13g39kcal0.2g7.5g0g5.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.1g8.6kcal0g2.1g0g0g
Raparperi 54g18kcal0.4g3g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1281kcal35.8g193.8g34.6g28.8g
Valittu annoskoko312g640kcal17.9g96.9g17.3g14.4g
Annoskoko puolitettuna156g320kcal9g48.5g8.7g7.2g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219