Iranilainen linssi-jauhelihapata

Iranilainen jauhelihapata

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 prk herkkusieniä (tai 200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa) kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
(2 rkl tomaattipyrettä)
1 rkl fariinisokeria (tai 2 tl hunajaa)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl (tai enemmän jos haluaa tulista) curry pastaa
(puolikas valkosipulinkynsi/-lastuja)
1 rkl limemehua

Kuumenna puolet öljystä pannulla, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä kattilaan.

Kuumenna loput öljyt ja paista sieniä/munakoisoa/kesäkurpitsaa, ja siirrä ne kattilaan.

Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, (-pyre), huuhdotut linssit, fariinisokeri/hunaja, suola, mustapippuri ja kurkuma.

Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon limemehu.

Tarkista maku.

Alkuperäinen: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 285 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sika-nauta jauheliha (Snellman)88g245kcal15.8g0g20.2g0g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Herkkusieni säilötty Rainbow25g3.8kcal0.5g0.4g0g0.6g
Oliiviöljy 9g81kcal0g0g9.2g0g
Vesi88g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g22g71kcal5.3g10.7g0.2g2.6g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g44g11kcal0.6g1.8g0.1g0g
Hunaja juokseva (Pirkka), annos 7g2.2g7kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.3kcal0.1g0.2g0g0g
Kurkuma, annos 2g1.1g0.5kcal0g0g0g0g
Hot curry paste (Rajah), annos 20g1.1g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g3.3g0.8kcal0g0.3g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g861kcal45.2g33.2g59.8g7.2g
Valittu annoskoko313g431kcal22.6g16.6g29.9g3.6g
Annoskoko puolitettuna156g215kcal11.3g8.3g15g1.8g
Arvot/100g100g138kcal7.2g5.3g9.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=365672