Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai60g210kcal7.2g42.6g1.3g1.8g
Sokeri 75g302kcal0g74.4g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.9g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten18g61kcal4.3g8.3g3.9g2g
Voi 9g67kcal0.1g0g7.5g0g
Vesi46g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 30g43kcal3.8g0.1g3.1g0g
Tomusokeri 1dl=60g46g185kcal0g46.1g0g0g
Voi 7.4g54kcal0.1g0g6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.3g2.7kcal0.3g0.4g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g9g44kcal0.3g6.1g2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1945kcal32.2g357.8g47.6g8.6g
Valittu annoskoko312g973kcal16.1g178.9g23.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna156g486kcal8.1g89.5g11.9g2.2g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.3g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135