Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 277 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 113g20kcal0.6g2.8g0.5g0.8g
Oliiviöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Herne 56g39kcal2.9g5.3g0.2g1.7g
Kuohukerma,valio,2dl56g192kcal1.1g1.7g19.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 28g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.6g1.2kcal0g0.1g0g0g
Fetajuusto (Rainbow), annos 100g42g119kcal6.8g0.4g9.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g888kcal23g21.4g76g5.6g
Valittu annoskoko312g444kcal11.5g10.7g38g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g222kcal5.8g5.4g19g1.4g
Arvot/100g100g142kcal3.7g3.4g12.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368327