Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 128g31kcal2.3g2.8g0.4g2.9g
Vesi, vesijohtovesi 128g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g1.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl26g91kcal0.5g0.8g9.7g0g
Valkopippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa26g77kcal5.9g0g5.9g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.8g28kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g457kcal17.4g8g38.2g6g
Valittu annoskoko313g229kcal8.7g4g19.1g3g
Annoskoko puolitettuna156g114kcal4.4g2g9.6g1.5g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130