Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka162g271kcal32.3g0g16.1g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%40g48kcal1.2g1.8g4g0g
Korppujauho (Pirkka)20g72kcal2.8g14.1g0.4g1g
Sipuli (kuorittu)61g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Rypsiöljy 5.7g50kcal0g0g5.7g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl24g32kcal3.1g0.1g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g980kcal80.4g37.8g56.8g4g
Valittu annoskoko313g490kcal40.2g18.9g28.4g2g
Annoskoko puolitettuna156g245kcal20.1g9.5g14.2g1g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6g9.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370949