Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 61g46kcal1.1g9.4g0.1g0.6g
Porkkana 61g20kcal0.4g3.4g0.1g1.6g
Vesi81g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.4g22kcal0g0g2.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen41g13kcal1.3g2g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss41g22kcal2.3g2.1g0.2g1.3g
Arkirae (Valio), annos 100g20g14kcal2.4g0.7g0.2g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas4.7g15kcal0.5g2.9g0.1g0.8g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g304kcal16g41.2g6.2g8.6g
Valittu annoskoko313g152kcal8g20.6g3.1g4.3g
Annoskoko puolitettuna156g76kcal4g10.3g1.6g2.2g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369