Jauhelihakeitto (isolle porukalle)

Kuori ja pilko perunat, laita perunat keittymään runsaaseen veteen.

Anna perunoiden keittyä ennen kuin lisäät keittojuurekset.

Lisää keitinveteen suolaa ja maun mukaan pippuria tai liemikuutio.

Tässä vaiheessa viimeistään keittojuurekset.

Paista jauheliha tilkassa öljyä, mausta reippaasti: chili, garam masala, suola, pippuri ja muita mausteita.

Lisää jauheliha kun vesi kiehuu uudestaan.

Anna kiehua n. 4-5min, maista liemen maku.

Lisää tarvittaessa mausteita.

Anna jäähtyä hetki ja nauti esim.

ruisleivän kera.

Jatkojalosta huomenna tomaattipyreellä.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Fester
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha 9,5% 400 g (Atria), annos 400g50g82kcal9.9g0g4.7g0g
Peruna, vanha, kuorittu 84g64kcal1.6g12.9g0.2g0.8g
Isot keittojuurekset (Rainbow), annos 450g56g11kcal0.6g1.7g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.3g2.8kcal0g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 124g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g318kcal24.2g29.2g10.4g1.6g
Valittu annoskoko313g159kcal12.1g14.6g5.2g0.8g
Annoskoko puolitettuna156g80kcal6.1g7.3g2.6g0.4g
Arvot/100g100g51kcal3.9g4.7g1.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381506