Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.1g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Basilika, tuore 4.4g1.2kcal0.1g0g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta15g67kcal5.8g0g4.8g0g
Auringonkukansiemen 15g87kcal3.4g1.8g7.2g0.9g
Oliiviöljy 26g233kcal0g0g26.3g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty132g184kcal6.8g36.8g0.9g4.5g
Broileri, rintafilee, nahaton 117g125kcal27g0g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1401kcal86.6g78.4g82g11.4g
Valittu annoskoko313g701kcal43.3g39.2g41g5.7g
Annoskoko puolitettuna156g350kcal21.7g19.6g20.5g2.9g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.5g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383217