Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 40g135kcal4g27.6g0.5g1.4g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl40g134kcal5.5g22.1g2.6g4.3g
Leivinjauhe 1g1.7kcal0.1g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)20g9kcal0.6g0.9g0.3g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka8.9g78kcal0g0g8.9g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.3kcal0.3g0.9g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.6g1.6kcal0.1g0.3g0g0g
Porkkana 49g16kcal0.3g2.7g0.1g1.3g
Palsternakka 30g19kcal0.1g3.5g0.1g1.3g
Sellerimuhennos 20g11kcal0.4g1.4g0.4g0.3g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka3g26kcal0g0g3g0g
Vesi59g0kcal0g0g0g0g
Timjami 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g20g58kcal6.5g0.3g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g995kcal35.8g120.6g38.6g18.4g
Valittu annoskoko313g497kcal17.9g60.3g19.3g9.2g
Annoskoko puolitettuna156g249kcal9g30.2g9.7g4.6g
Arvot/100g100g159kcal5.7g19.3g6.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323