Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen92g29kcal0.4g5.9g0.2g1.4g
Luumu kivetön, kuivattu 39g80kcal1.6g14.7g0.3g3.4g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala31g100kcal4.7g18.4g0.8g3.1g
Vehnäjauho puolikarkea 25g87kcal2.6g17.8g0.3g0.9g
Ruokasooda 3.5g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g13g75kcal3g0.8g6.8g0g
Ruokosokeri47g191kcal0g46.8g0g0g
Neilikka, annos 4g0.8g2.8kcal0g0.6g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.8g2.7kcal0.1g0.5g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.8kcal0g0.6g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio31g17kcal1g1.4g0.8g0g
Rypsiöljy 28g249kcal0g0g28.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1670kcal26.8g215g74.6g17.8g
Valittu annoskoko313g835kcal13.4g107.5g37.3g8.9g
Annoskoko puolitettuna156g418kcal6.7g53.8g18.7g4.5g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g11.9g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082