Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g71g176kcal12.8g0g13.5g0g
Lanttu 95g27kcal0.9g4.4g0.3g1.7g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana 29g9kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 24g18kcal0.4g3.7g0g0.2g
Vesi71g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g6.6g8kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g486kcal29.4g21.8g29g6g
Valittu annoskoko312g243kcal14.7g10.9g14.5g3g
Annoskoko puolitettuna156g122kcal7.4g5.5g7.3g1.5g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059