Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta164g590kcal21.3g114.7g3.4g5.7g
Kuivahiiva, annos 11g6g22kcal2.7g2.4g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 127g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow13g114kcal0g0g12.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1451kcal48g234.2g32.8g11.4g
Valittu annoskoko312g725kcal24g117.1g16.4g5.7g
Annoskoko puolitettuna156g363kcal12g58.6g8.2g2.9g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=402132