Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g158g507kcal15.6g100.5g4.7g12.3g
Pellavansiemen kokonainen 15g74kcal2.9g0.1g6.1g3.9g
Cashewpähkinä 20g117kcal4.1g3.8g9.4g0.7g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g2.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)90g29kcal3g4.1g0g0g
Puolukkahillo 26g36kcal0g8.5g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1524kcal51.2g234g40.6g34.4g
Valittu annoskoko313g762kcal25.6g117g20.3g17.2g
Annoskoko puolitettuna156g381kcal12.8g58.5g10.2g8.6g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=416141