Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 40g285kcal0.3g0.2g32.1g0g
Sokeri 57g231kcal0g56.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu73g92kcal8g0.2g6.6g0g
Leivinjauhe 2.7g4.7kcal0.1g1g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g107g375kcal3.8g86.8g1.1g3.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 27g33kcal1.1g1.2g2.7g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 3.2g12kcal0.6g0.4g0.7g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2087kcal27.8g298.8g86.4g8.4g
Valittu annoskoko313g1044kcal13.9g149.4g43.2g4.2g
Annoskoko puolitettuna156g522kcal7g74.7g21.6g2.1g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822