Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi143g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 7.9g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g26g7.2kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Peruna, vanha, kuorittu 29g22kcal0.5g4.4g0.1g0.3g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g14g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Lohifilee 57g112kcal10.7g0g7.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 29g94kcal0.6g0.9g10g0g
Kalaliemikuutio 3.1g10kcal0.3g1.1g0.4g0g
Voi 4g29kcal0g0g3.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g560kcal25.2g18g43.2g2.4g
Valittu annoskoko312g280kcal12.6g9g21.6g1.2g
Annoskoko puolitettuna156g140kcal6.3g4.5g10.8g0.6g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811