Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g34g206kcal7.2g2.3g18.5g0g
Sokeri 34g139kcal0g34.3g0g0g
Voisarvi croissant 34g125kcal2.7g13.6g6.4g0.8g
Kananmuna kuoreton 11g15kcal1.3g0g1.1g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 3.8g11kcal0.6g0g1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 34g118kcal3.5g24g0.4g1.2g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1g3kcal0.1g0.6g0.1g0.3g
Raparperi 114g39kcal0.8g6.3g0.1g1.6g
Sokeri 12g50kcal0g12.4g0g0g
Fariinisokeri20g81kcal0g20g0g0g
Vesi5.7g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.7g1.2kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1581kcal32.6g228.6g55.2g7.8g
Valittu annoskoko313g791kcal16.3g114.3g27.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna156g395kcal8.2g57.2g13.8g2g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759