Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 29g214kcal0.4g0.1g23.9g0g
Vehnäjauho, sunnuntai61g214kcal7.3g43.5g1.3g1.8g
Sokeri 30g122kcal0g30g0g0g
Leivinjauhe 1.2g2.1kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.7kcal0g1.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 24g7.1kcal0.7g0.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.5g9kcal0.8g0g0.7g0g
Raparperi 71g24kcal0.5g3.9g0.1g1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 24g31kcal0.6g0.8g2.8g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g29g18kcal2.9g1.3g0.1g0g
Sokeri 20g81kcal0g20g0g0g
Kananmuna kuoreton 13g19kcal1.6g0g1.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.8g7.1kcal0g1.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1504kcal29.8g207.4g60.4g5.6g
Valittu annoskoko312g752kcal14.9g103.7g30.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g376kcal7.5g51.9g15.1g1.4g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574