Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 55g188kcal5.6g38.3g0.7g1.9g
Sokeri 63g254kcal0g62.5g0g0g
Leivinjauhe 1.1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Ruokasooda 1.1g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g26g192kcal0.3g0.3g21g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g21g6.5kcal0.7g0.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 23g33kcal2.9g0.1g2.4g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g53g37kcal6.3g2.1g0.3g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g66g29kcal0.2g6.6g0.3g1.1g
Sitruunamehu, laimentamaton2.6g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1496kcal32.2g225.8g49.4g6g
Valittu annoskoko313g748kcal16.1g112.9g24.7g3g
Annoskoko puolitettuna156g374kcal8.1g56.5g12.4g1.5g
Arvot/100g100g239kcal5.2g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615