Mansikkatorttu

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan.

3. Paista korppujauhotetussa piirakkavuoassa 10-15 min. 200 C:ssa.

Anna jäähtyä.

4. Vaahdota kermavaahto ja sekoita täyteaineet keskenään.

5. Levitä täyte pohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Jos tortun laittaa kylmään muutamasi tunniksi ennen tarjoilua, täyte kiinteytyy.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 41g58kcal5.1g0.1g4.2g0g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai16g56kcal1.9g11.4g0.3g0.5g
Leivinjauhe 1.2g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 49g65kcal1.3g1.6g5.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl49g168kcal1g1.5g17.3g0g
Sokeri 8.9g36kcal0g8.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.4g0g0g
Mansikka 123g57kcal0.6g10.4g0.2g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1077kcal20g115.6g55.8g5.6g
Valittu annoskoko313g538kcal10g57.8g27.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g269kcal5g28.9g14g1.4g
Arvot/100g100g172kcal3.2g18.5g8.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431709