Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Sokeri 51g207kcal0g50.9g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 70g13kcal0.4g1.7g0.3g0.5g
Rypsiöljy 36g318kcal0g0g36g0g
Vehnäjauho puolikarkea 78g267kcal7.9g54.5g0.9g2.7g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Ruokasooda 2g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl26g166kcal3.6g0.9g16.4g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.2g4.4kcal0g1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Rusina 12g35kcal0.3g7.2g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2135kcal32.8g237.4g114.2g8.8g
Valittu annoskoko313g1067kcal16.4g118.7g57.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna156g534kcal8.2g59.4g28.6g2.2g
Arvot/100g100g342kcal5.2g38g18.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980