Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Sokeri 49g199kcal0g48.9g0g0g
Voi 29g209kcal0.3g0.1g23.4g0g
Kananmuna 50g(kpl)35g44kcal3.8g0.1g3.1g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g81g75kcal1.9g10.5g2.7g0g
Leivinjauhe 0.7g1.2kcal0g0.3g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.2g4.6kcal0g1.1g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g2.3g7.7kcal0g1.9g0g0g
Mustikka metsä- 55g24kcal0.3g3.5g0.3g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1540kcal24.8g216.8g60.4g7.8g
Valittu annoskoko313g770kcal12.4g108.4g30.2g3.9g
Annoskoko puolitettuna156g385kcal6.2g54.2g15.1g2g
Arvot/100g100g246kcal4g34.7g9.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308