Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi30g135kcal1.9g18g6.3g0.9g
Mascarpone (250g)60g313kcal2.7g2.7g32.4g0g
Flora Vanilla 12%75g142kcal3.4g12g9g0g
Sokeri 64g258kcal0g63.6g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g18g12kcal0.6g0g4.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.7g3kcal0g0.7g0g0g
Suolapähkinä 0.9g5.4kcal0.2g0.1g0.4g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 27g11kcal2.6g0.1g0g0g
Vispikerma Flora 20%15g33kcal0.4g0.7g3g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g23g126kcal1.9g12.4g7.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2076kcal27.4g220.6g126.4g2g
Valittu annoskoko313g1038kcal13.7g110.3g63.2g1g
Annoskoko puolitettuna156g519kcal6.9g55.2g31.6g0.5g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313