Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 63g49kcal1.1g10.1g0.1g0.6g
Kukkakaali 94g23kcal1.7g2.1g0.3g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g40g11kcal0.2g2.4g0.1g1g
Herneet (Apetit)54g29kcal3.1g2.9g0.5g0g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g8.1g7.7kcal0.1g1.5g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g3.8g14kcal1.2g0g1.1g0g
Sinappi 3.8g5kcal0.2g0.5g0.2g0.1g
Salaatti, jäävuori tuore14g1.4kcal0.2g0.1g0g0.1g
Rucola, lautaselinen n. 30g8.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kapris etikkaliemessä, Figaro8.1g2.5kcal0.2g0.3g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g533kcal16.4g42g31.6g8.8g
Valittu annoskoko313g267kcal8.2g21g15.8g4.4g
Annoskoko puolitettuna156g133kcal4.1g10.5g7.9g2.2g
Arvot/100g100g85kcal2.6g6.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=433056